Twitter Facebook Feed

tetiber aku terfikir...

"kadang2 ader setengah owg lebih mempercayai owg luar daripada owg yang sedia ada mereka kenali"...
maksud pernyataan di atas adalah apabila seseorang berani dan yakin untuk menceritakan mengenai perihal diri mereka sendiri,sama ada perkara itu berbentuk personal ataupo umum kepada owg yang baharu sahaja mereka kenali..mungkin mereka hanya baru mengenali dalam masa sepuluh minit atau lebih kurang daripada masa tersebut.. hanya bertanya dan beramah mesra sedikit sahaja, terus bersikap open untuk bercerita dengan individu terbabit..
macammana mereka begitu yakin untuk bercerita, tak rase per2 ker?..,mungkin individu terbabit akan bersangka buruk ataupoon hanya merasa simpati kepada mereka... kadang2 cerita ynag dikongsi bersam itu merupakan cerita yang tak patut untuk dikongsikan, mungkin terlalu personal, tapi mengapa merka sanggup untuk berkongsi ceriter terbabit..
adakah kerana muka individu yang mendengar ceriter itu memang muker yang boleh dipercayai ataupon instinct mereka untuk terbuka hati berceriter...bagaimana pula jika individu yang ingin berceriter itu merupakan seorang lelaki dan yang mendengar ceriter itu adalah seorang perempuan?..apakah pendapat anda?..mereka baharu sahaja mengenali antara satu sama lain, baharu sahaja bertegur sapa dan lelaki tersebt dengan senang hati berkongsi ceriter yang tak pernah dye ceritakan kepada kawannya yang lain...ceriter ynag membuatkan dye merasa sedih dan perlukan seseorang utk dikongsi masalah dan perasaannya..mungkinkah ader sesuatu yang bersarang di hati lelaki tersebut ataupon sekadar hanya untuk release tension...entahlah kan...
so fikir2 kanlah...
adios!!!!!

Facebook
Twitter
Yahoo
Feed

0 comments: