Twitter Facebook Feed

Biarlah...

Assalamualaikum..


~nama aku Masitah~

Apabila blog bukan menjadi tempat luahan perasaan. Perghhh, Aduss,. Tersangatlah perit, pedih tension, stress. Gila kowt sekejap. Apa kes?.
Susah lah law tempat yang kita selalu lepaskan perasaan macam dah takdek haknya sendiri. Bila nak tulis entri 'berkenaan', mesti akan tekan balik butang backspace semula sampailah semua entri tue lenyap. Tiap kali nekad nak tulis mesti akan berfikir semula, "boleh ker nak tulis nie?', "xdek yang terasa ker?". Banyak benda lah yang berlegar kat kepala otak nie sampai akhirnya aku sendiri tak menghupdate blog yang dah makin usang.

Antara sebab aku mmg xboleh nak ceritakan masalah atau emosi aku kat sini adalah:
  • Nanti akan dipersendakan oleh pembaca
  • Nanti akan bergaduh
  • Nanti akan menjauhkan hubungan silaturrahim sesama manusia
  • Nanti akan ada banyak soalan
  • Nanti akan mencipta permusuhan
Tapi, apa akan jadi pada aku nanti:
  • Still menjadi pemendam
  • Takut akan melarat menjadi pendendam
  • Tension bangat
  • Tertekan tahap melampau
  • Muka selalu berkerut
  • Hipokrit sebab terpaksa berpura-pura cool
  • Always not in a mood
  • Makin kuat termenung
  • Makin suka buat hal sendiri
  • Bertambah power lah mulut untuk memerli
  • Suka buat muka takdek perasaan
  • Kurang bercakap
  • Malaz nak bersosial ngan member2
  • Akan membuat orang sekeliling membenci aku
Bukan mudah kita nak cari kawan yang boleh kita luahkan semua masalah. Tapi kat sini bukan bermaksud tugas kawan adalah untuk mendengar masalah semata-mata taw. So, antara caranya adalah dengan menulis dan salah satunya menggunakan komunikasi terkini iaitu blog. Namun, bila blog sendiri pon xmampu nak di share macam-macam, apalah yang nk jadi pada tuan badan nie. Jangan-jangan jadie gila kowt.


biler ngn budak2, ilang sekejap masalah

Mengadu pada Yang Esa adalah pasti, ketenangan pasti didapati.

~end~

biarlah polan si polan tue berbahagia dengan caranya



Facebook
Twitter
Yahoo
Feed

3 comments:

cik @iEn said...

luah je pape tot..
sometimes writing is better than talk.. (^__^)

...Aku tEtAp Aku..... said...

np sayammm... (^_^)

Are-Tot Harun said...

Entahlah...susah law byk hati nak kener jager...