Twitter Facebook Feed

Suri Rumah di Rumah


-ASSALAMUALAIKUM-

Ellops! my blog. Lamer gak xd update bender nie. Besek r, law dah duk kat umah, mujur nk ngadap laptop lelamer. Bukan macam kat hostel yang dok asyik ngadap n duk tenung si lappy nie. Kat umah sumer berubah. Hp xdek kat tangan, lappy pon kadang2 dipegang lamer. Itu pown malam jek aku bukk facebook just semater nk tengok per perkembangan owg dalam tue memandangkan aku malaz benor nk tnyer kabar mereka2 melalui hp. Itulah aku law dah ader kat umah. Hp tolak tepi, yang ditarik hanyerlah remote tb. Itu ag syok dri pegang hp. Xyah top up pown, bateri pon xyah nk cas. Kn senang n syiok 2. Simple jek life kat umah nie. ~Maap lah mmber2 sekalian law kowunk msg taw cll, den xreply balik~ Dok umah nie mesti wat cre duk umah, just umah n umah jek. Life yg cool. Contact ngn mmber kampong sebb kat kl dah dok ngn mmber kl, so, kat kmpong kener r ngn dak2 sinie. Macam owg berbini dua taw tiga taw empat r. Kener adil n saksama, nanti memasing xouas atie. ~Kuikuikui~ aderlak prinsip cmtue kan?. Tpi xkisah lah kan. Life must go on. ader motifker?

Tapi, aper yg xbleh blah sepanjang cuti n nginap kat umah aderlah, aku menjadi suri rumah sepenuh mase tue. Mmg bnyk kejer aku wat. Dari kemas umah sampai masak tue. Xpenah penah aku masak tuk sumer taw. Tapi cuti kali nie, aku bertekad nk jadi anak dara yang sejati. Pergh!!! ayat nk mantap 2~ wakakakaka~ Akhirnyer aku sudah sedar bahawa aku nie xleh nk jadi budak2 cm dulu. Tiap kali Madam Mak balik kejer, baru nk berkejar ke dapur masak. Kali nie, tiap kali Madam Mak balik kejer, den dok tengah masak n prepare tuk makan tengah arie. wah!!!ku tak sangka bahawa aku semakin meingkat alam dewasa. ~Perasan lah plak aku nie?~ xper2, aku pasn sowunk diri jek. Maner lah ader owg nk bacer blog nie n puji aku kan, so sendiri2 lah puji.
~LAUK TENGAH HARI HARI NIE~
Setakat masak lauk tengah arie leh lah. Law nk masak untuk ramai owg, mujur sekali. Ingat senang ker. Waktu sedare mare ramai datang bebaru nie, juzt mak jek yang masak, aku?. Aku jadie assistant jek. Hehehehe. Tukang amik bahan2 tukang kaco jek. Masih berada di tahap belajar lagi. Yang bestnyer adelah Mr Abah makan tu masakan aku n xdek komplain ag r setakat nie. Maybe coz kali nie aku masak x terlebih pedas. Mr Abah xsuker pedas taw.
Kekadang tue pakse gak Mr Adeq tuk tolong kat dapur, tapi tue pown kener jerit banyak kali. Tapi per2 hal ader gak r dye nolong. Rajin2. ~BODEK2~Mr Abah pown tengok dari jauh2 jek. just cakap jek per yang kener tambah. Hehehehehehe. Madam Mummy pown bagi green light tuk aku conquer dapur tue. YEAH!!!!
So, tue jek kowt....

Daaa....

p/s:..sok nk masak kentang berlada r n nk p kedai pakdin, cari ikan taw ayam sikit.


-Tot Harun-
Facebook
Twitter
Yahoo
Feed

2 comments:

cik bunbun said...

hahaha. betul! bile balek umah ngadap tv je kojenye. huahhuaaaa XD

cik @!en said...

best la ko leh konker dapur..
aku nie nak tolong basuh sayur pun org tak bagi.. apetah lagi nak masak satu lauk..

huaaa.. nk blaja masak pun susah. huk3